Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła?

gwarancja jakości

 

Darmowa dostawa od 150zł

Mączka Bazaltowa pylista 1kg - polepszacz gleby

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 2-3 dni
Cena: 8,50 zł 8.50
ilość szt.

towar niedostępny

Ocena: 0
Producent: Agrecol

Opis

Mączka bazaltowa AGRA 1kg – naturalny ulepszacz gleby

Mączka bazaltowa to mineralny środek poprawiający właściwości gleby. Jest ona naturalnym produktem wspomagającym wzrost roślin poprzez polepszenie właściwości fizykochemicznych gleby. Środek można stosować w uprawie roślin warzywnych i sadowniczych wszystkich gatunków roślin. Polecany jest szczególnie na gleby lekkie lub zbyt zwięzłe o zbyt niskim odczynie.

✔️ uzupełnia niedobory składników pokarmowych w glebie

✔️ poprawia właściwości fizyko-chemiczne gleby

✔️ brak ryzyka przenawożenia

✔️ naturalny polepszacz gleby

✔️ długotrwałe działanie

Opakowanie: 1kg w kartonowym pudełku

Sposób stosowania

Środek równomiernie rozrzucić na powierzchnię gleby, a następnie wymieszać na głębokość 10-15 cm. Stosować w dni bezwietrzne w celu uniknięcia rozpylania środka w przestrzeni. Środek można stosować przez cały okres wegetacji, lecz preferowanym okresem jest wczesna wiosna lub jesień. W przypadku pH gleby <5,5, dawkę środka można zwiększyć o 5-10%.

Rośliny warzywne

Stosować przed wysiewem nasion lub rozsadą roślin:

• jednorazowo raz na cztery lata w dawce do 2-3 kg/10 m² tj. do 2-3 t/ha, lub

• systematycznie raz w roku w dawce 0,4-0,5 kg/10 m² tj. 400-500 kg/ha

Uprawy sadownicze

  • Przed założeniem sadu/plantacji – środek rozrzucić na glebę i wymieszać do głębokości około 15 cm. Środek można zastosować także „w dołki” pod sadzone rośliny. Zalecana dawka 2-3 kg/10 m² (2-3 t/ha).
  • W istniejącym sadzie/plantacji – środek rozrzucić na powierzchnię gleby w pasy o szerokości około 1 m wzdłuż rzędów roślin lub indywidualnie wokół roślin w promieniu około 1,5 m. Zalecana dawka 0,5-1 kg/10 m² (0,5-1 t/ha).

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl