Naturalny nawóz WAPNIOWY do Cebuli, Pora, Czosnku 1kg ze skorupek jaj
towar niedostępny
Opis
Witaminizator - ekologiczny nawóz do roślin amarylkowatych na bazie skorupek jaj
Naturalny nawóz wapniowy powstały ze sproszkowanych skorupek jaj. Nawóz polecany do nawożenia roślin w uprawach ekologicznych, gdzie przykłada się dużą wagę do pochodzenia nawozu. Witaminizator na bazie skorupek jaj zawiera komplet makro i mikro składników niezbędnych do prawidłowego wzrostu i rozwoju wielu gatunków roślin. Zawarte w sproszkowanych do wielkości nano skorupkach jaj składniki odżywcze zapewniają obfite i długotrwałe kwitnienie oraz intensywne wybarwienie. Duża zawartość wapnia w postacie węglanowej znacząco wpływa na odporność roślin na choroby grzybowe.
✔️ Zwiększa trwałość warzyw w czasie przechowywania
✔️ Naturalny wapń organiczny
✔️ Do upraw działkowych i domowych
Opakowanie: 1 kg
Produkt przebadany i polecany przez Instytut Medycyny Wsi w Lublinie, Państwowy Instytut Weterynaryjny, Instytut Ochrony Środowiska, Instytut Ogrodnictwa, Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa, co potwierdza jego skuteczność.
Zalecane dawki:
- Uprawy działkowe: środek należy stosować w ilości 1,5 - 3,0kg na 10m2 na glebach kwaśnych o pH 4,0-6,5. Rozprowadzając równomiernie na całej powierzchni pola przeznaczonego pod uprawę i wymieszać z podłożem. Po zabiegu obficie podlać.
- Uprawy domowe i doniczkowe: Doniczki do 15cm średnicy - 1łyżeczka środka, doniczki 15-25cm - 2 łyżeczki środka, doniczki powyżej 25cm średnicy - 3 łyżeczki środka. Witaminizator wymieszać z podłożem i obficie podlać.
Skład Witaminizatora na bazie skorupek jaj:
- Wapń w postaci węglanu wapnia - 93,2% ( CaCO3 )
- Magnez w postaci węglanu - 0,39%
- Azot organiczny - 1,36%
- Fosfor w postaci fosforanów - 0,12%
- Potas - 0,07%
- Substancje mineralne: żelazo, siarka, jod, molibden, magnez, fosfor, aniony węglanowe